Sveže posekano

V Kočevju uspešno izpeljali 3. Festival lesa

V Kočevju se je 29. novembra zaključil 3. Festival lesa, ki je v mesto sredi gozdov pripeljal številne ugledne goste s področja lesarstva, gozdarstva in oblikovalske stroke.

V okviru festivala se je tako pod okriljem 10-ih sodelujočih organizacij odvilo kar 25 različnih dogodkov, od delavnic za družine in okrogle mize z Direktoratom za lesarstvo do slavnostne podelitve nagrad za razpisan oblikovalski natečaj "Prastol", kjer so predstavili štiri zmagovalne rešitve. Te so kot prototipe izdelali v sodobni lesarski delavnici Srednje šole Kočevje. Festival lesa se je v nedeljo zaključil z izredno dobro obiskanim in produktivnim start up vikendom pod vodstvom Petra Brunerja, ustanovitelja OOSM in Wineist, Aljoše Kousa, predavatelja na področju poslovne komunikacije in osebnega brandinga ter Gregorja Žaklja, ustanovitelj in umetniški direktor VBG in še zadnjim izbranim "Prastolom".  Tokrat po izboru javnosti na platformi Opendesk, katere ustanovitelja, Joni Steiner in Nick Ierodiaconou, sta tudi gostovala na festivalu. Rezultati glasovanja na platformi so zmago prinesli stolu Družinsko drevo, avtorjev Tine Antić in Mihe Klalja.

Ob zaključku festivala je idejna vodja, Meta Kamšek, ravnateljica Gimnazije in srednje šole Kočevje povedala, da so odzivi javnosti, predvsem pa stroke izredno vzpodbudni. Zato so z mislimi že pri 4. izvedbi festivala, ki bo prinesel še več zanimivih dogodkov in izbranih gostov.

ČOK

ČOK

Gozdni Sadež

Gozdni Sadež

Frame Chair

Frame Chair

chAir

chAir