Sveže posekano

V Kočevju uspešno izpeljali 3. Festival lesa

V Kočevju se je 29. novembra zaključil 3. Festival lesa, ki je v mesto sredi gozdov pripeljal številne ugledne goste s področja lesarstva, gozdarstva in oblikovalske stroke.

V okviru festivala se je tako pod okriljem 10-ih sodelujočih organizacij odvilo kar 25 različnih dogodkov, od delavnic za družine in okrogle mize z Direktoratom za lesarstvo do slavnostne podelitve nagrad za razpisan oblikovalski natečaj "Prastol", kjer so predstavili štiri zmagovalne rešitve. Te so kot prototipe izdelali v sodobni lesarski delavnici Srednje šole Kočevje. Festival lesa se je v nedeljo zaključil z izredno dobro obiskanim in produktivnim start up vikendom pod vodstvom Petra Brunerja, ustanovitelja OOSM in Wineist, Aljoše Kousa, predavatelja na področju poslovne komunikacije in osebnega brandinga ter Gregorja Žaklja, ustanovitelj in umetniški direktor VBG in še zadnjim izbranim "Prastolom".  Tokrat po izboru javnosti na platformi Opendesk, katere ustanovitelja, Joni Steiner in Nick Ierodiaconou, sta tudi gostovala na festivalu. Rezultati glasovanja na platformi so zmago prinesli stolu Družinsko drevo, avtorjev Tine Antić in Mihe Klalja.

Ob zaključku festivala je idejna vodja, Meta Kamšek, ravnateljica Gimnazije in srednje šole Kočevje povedala, da so odzivi javnosti, predvsem pa stroke izredno vzpodbudni. Zato so z mislimi že pri 4. izvedbi festivala, ki bo prinesel še več zanimivih dogodkov in izbranih gostov.

ČOK

ČOK

Gozdni Sadež

Gozdni Sadež

Frame Chair

Frame Chair

chAir

chAir

 

 • Zgodbe lesa

  Zgodbe lesa

  Ozaveščanje o pomembnosti lesa skozi sodobno interpretacijo kulturne dediščine

  Cela novica

 • Lesene skulpture 2017

  Lesene skulpture 2017

  V sklopu letošnjega Festivala lesa so nastale tri lesene skulpture, na temo Odsev.

  Odsev lahko zaznamo kot materializirano podobo ali kot duhovno stanje nas samih. Artikulira se v načinu proze, poezije, glasbe, giba, dramskega recitala, skulpture, slike, filma, videa, narave, odnosa …

  Cela novica

 • Nagrajeni stoli 2017

  Nagrajeni stoli 2017

  Letos je, od 6. junija do 8. septembra, v okviru Festivala lesa potekal tretji mednarodni oblikovalski natečaj »(Pra) stol – od ideje do prototipa«. Natečaj je tudi letos potrdil svojo mednadorno noto, saj smo prejeli prijave iz Slovenije, Indije, Irske in Mehike.  
  Žirija Mednarodnega natečaja industrijskega oblikovanja (Pra)stol, je letos presojala v novi sestavi: prof. dr. Janez Suhadolc- častni član, predstavnik organizatorja,Boštjan Majcen/Dile za darile, izr. prof. dr. Jasna Hrovatin/Fakulteta za dizajn, dr. Maja Šuštaršič/Muzej za arhitekturo in dizajn in Matej Feguš/Donar.

  Cela novica

 • Miha Kralj in Tina Antič: Natečaj (Pra)stol je odlična priložnost, da se ideja prelije v izdelek

  Miha Kralj in Tina Antič: Natečaj (Pra)stol je odlična priložnost, da se ideja prelije v izdelek

  Lanska zmagovalca natečaja po izboru skupnosti Opendesk sta odgovorila na nekaj vprašanj o svoji lanski izkušnji sodelovanja na natečaju.

  Cela novica

 • Noel Flannery, lanskoletni zmagovalec, o natečaju Prastol

  Noel Flannery, lanskoletni zmagovalec, o natečaju Prastol

  Festival lesa letos znova prireja natečaj Prastol, svoje vtise z lanskega pa je v kratkem intervjuju strnil eden od zmagovalcev po izboru žirije, Noel Flannery.

  Cela novica

 • V Kočevju uspešno izpeljali 3. Festival lesa

  V Kočevju uspešno izpeljali 3. Festival lesa

  V Kočevju se je 29. novembra zaključil 3. Festival lesa, ki je v mesto sredi gozdov pripeljal številne ugledne goste s področja lesarstva, gozdarstva in oblikovalske stroke.

  Cela novica